Få ut det mesta av kameran på Iphone 7

För att få ut max av sin mobil, trots att man kanske känner att nyheterna inte är de mest spännande i iPhone 7, är det en god idé att läsa på om dolda funktioner eller guider kring hur man använder mobilen på bästa sätt. Kanske om kamerafunktionen?

uppleva fota resa iphoneTrots att Apple lanserade en helt ny iPhone under hösten 2016, nummer sju i ordningen av smartphones sen starten för tio år sedan, tycker många att det inte fanns tillräckligt med nyheter i mobilen. Detta skrevs det om även här, i ett tidigare publicerat inlägg.

I MacWorld IDG går det att läsa om några olika knep för att ta bättre bilder med kameran i iPhone 7. Det visar sig att fotografering med mobilen är enklare än man kan tro.

Roligt att leka med kameran

Den mest omtalade funktionen av alla olika nyheter på iPhone 7 är nämligen porträttläget på mobilen. Detta inte minst för att även proffsfotografer tycker det är roligt att leka med telefonen och dess fotolägen. Men hur tar du egentligen de bästa bilderna med din nya mobil?

Några av tipsen för att på ett optimerat sätt använda kameran är att gå nära inpå med mobilen för att ta fram detaljerna, dessutom är det riktigt bra skärpa i macro-läget. En kändisfotograf som lekt med kameran tipsar om att klippa bort distraktioner från det subjekt som en vill fota, detta för att skapa en enklare bild med rätt fokus. Ljuset är vidare det allra viktigaste i ett foto, se till att justera exponeringen genom att dra i själva remsan nära punkten för fokus. Om du drar ner exponeringen ser bilderna mer filmiska ut och om du placerar ditt fotoobjekt i skuggan med solen bakom skapar du bra bakgrundsljus. Mer om detta här.

Genom att ha mjukt, diffust ljus hjälper fotot att smickra dina subjekt – MacWorld IDG