Inga riktiga nyheter i Iphone 7

För ett par månader sedan släppte Apple den helt nya telefonmodellen Iphone 7. Försäljningen har gått väldigt bra, även om recensenterna är besvikna på hur lite den nya modellen skiljer sig från den föregående. Man har redan nu börjat prata om att Iphone 8 förmodligen kommer med större nyheter än vad Iphone 7 kunde bjuda på.

4291434-iphone-on-human-hand

På idg.se kan man läsa att en ny rapport på hur försäljningen av de olika Iphone-modellerna ser ut har släppts. Rapporten visar att en större andel av kunderna en månad efter lanseringen av Iphone 7 väljer den telefonen än vad man gjort vid produktsläpp tidigare år. En månad efter att 7:an släppts är det 74 procent som väljer den framför andra Iphone-modeller. Detta kan man jämföra med förra året då Iphone 6S släpptes och det var 71 procent av köparna som valde den modellen framför andra. Detta kan tolkas som att det är fler som tycker att nyheterna i Iphone 6 gör den värd priset.

Inte tillräckliga nyheter

Om den nya Iphone är värd priset råder det faktiskt delade meningar om. Köparna verkar ha tyckt det eftersom försäljningen har gått väldigt bra men recensenterna har varit desto mer kritiska. I Svenska Dagbladet kan man läsa att den nya modellen helt klart är en bra produkt men att många tycker att nyheterna inte är tillräckligt många eller avancerade för att man ska uppgradera från Iphone 6. Bland annat ser många recensenter att själva programvaran inte har utvecklats tillräckligt mycket och att Apple är lite efter alla andra telefontillverkare när det gäller detta. Samma sak är det med vattentätheten. Apple presenterade den här funktionen som något helt nytt och lite revolutionerande när faktum var att många andra telefontillverkare haft den här funktionen på sina telefoner i flera år. Något som dock var lite revolutionerande när det kommer till Iphone 7 var att Apple bestämde sig för att ta bort det vanliga hörlursuttaget som varit standard i väldigt många år. Man valde istället att ha en adapter som funkar till det uttag som man laddar telefonen i och man valde även att presentera möjligheten att ha helt trådlösa hörlurar som man bland annat nu kan köpa på Phonelife.

Rykten om nya modellen stevejobs-iphone

Bara ett par månader efter att Iphone 7 släppts börjar man nu lägga mer fokus på den nya modellen som kommer nästa år. På mobil.se kan man läsa att ryktet säger att Iphone 8 kommer att kunna laddas helt trådlöst. Det kan alltså vara så att Apple har sparat de stora uppdateringarna till Iphone 8 och att man då kommer kunna presentera detta, vilket verkligen är nyskapande. Några andra nyheter som ryktet säger att den nya modellen kommer att ha är:

  • En ny design med glas på fram- och baksida.
  • En ny Oled-skärm som tar upp en större del av framsidan.
  • En laddare som man kan befinna sig hela 4,5 meter ifrån för att ladda telefonen.