IP-telefoni är framtidens telefoni

Det har gått oväntat dåligt för försäljningen av nya iPhone visar en Apples senaste rapport och det kanske inte är så konstigt med tanke på hur allt fler väljer IP-telefoni med olika molnlösningar i stället. Men vad är ett moln för något egentligen och är det verkligen IP-telefoni som är den bästa lösningen för privatpersoner?

Hos företaget Soluno, som hittas på adressen https://www.soluno.se/, kan företag välja deras moderna telefonilösning, nämligen IP-telefoni och olika molntjänster. Det är en toppenbra lösning för företag som vill få koll på sin telefoni, och något som troligtvis kommer bli framtiden inom telefonilösningar – för företag i alla fall. Privatpersoner som valt att testa på IP-telefoni från Telia känner sig nog något snuvade på alla finesser som de lovats, deras telefonilösning krånglade nämligen så pass mycket att kunderna inte ens kunde ringa 112, skriver IDG, och det är illa.

Så funkar IP-telefoni och molnet

Vad är det då som är så bra med IP-telefoni? Enligt Soluno som erbjuder denna typ av lösning till företag så handlar IP-telefonin om att man är uppkopplad mot internet i stället för att ha telefonerna inkopplade i telefonjack, och det ger företaget fler möjligheter. I stället för att vara fast på en och samma plats så får man tack vare molntjänsterna mer frihet – för att nämna det viktigaste:

  1. Rörlighet och frihet i vart du jobbar från
  2. Alla har tillgång till information via molnet, såsom företagets adressbok
  3. Mobil växel där du själv väljer vilket nummer som visas när du ringer, företagets växelnummer, dolt nummer, ditt privata telefonnummer eller något annat av företagets olika nummer.

Så att allt fler företag väljer IP-telefoner i stället för vanliga mobiler är inte så förvånande, vilket heller inte gör det så förvånande att iPhone säljs i betydligt färre mängder nu förtiden, vilket Svenska Dagbladet skriver om. När alla väljer IP-telefoner i stället och lägger fokus på mobila växlar i olika montjänster är det trots allt ganska rimligt att färre iPhones säljs. Men vad är då det där molnet´? Det är något som Elin har koll på. I hennes teknikskola hos Sveriges Radio berättar hon om hur det funkar, så om du är nyfiken på hur det funkar rekommenderas att du lyssnar på intervjun med henne.