Lär dig allt om kryptovaluta

Kryptovaluta är en virtuell valuta och det innebär att dessa digitala pengar motsvarar ett värde. Kryptovalutor fungerar självständigt utanför de traditionella regering- och banksystemen.

Kryptovalutan är skapad för att kunna ge säkra och anonyma transaktioner. För att detta ska vara möjligt använder systemen sig av kryptografi som omvandlar informationen till en kod. Med hjälp av denna koden kan du hålla ordning på dina köp och transaktioner.

Kryptovalutor och deras framtid

Det finns en helt del olika kryptovalutor såsom bland annat IOTA, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Monero (XMR), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE) med flera.

Detta är en spännande värld där kryptovalutor kommer och går. Varje dag i princip så dyker det upp någon ny valuta medan någon annan lika gärna kan försvinna. Som privatperson kan det vara riskabelt att satsa utan någon kunskap och mycket information.

Experterna är dock eniga att konceptet kryptovalutor inte kommer att försvinna och att de kommer förändra och påverka världen.

Kryptovalutor är ett högaktuellt ämne världen över, banker och regeringar har kommit fram till att kryptovalutorna kan innebära att de kan förlora sin kontroll. Frågan är hur de ställer sig till en digitala valutan.

Historian bakom kryptovalutan

Vissa tror att kryptovalutan skapades för att krossa storbankerna och skapa digitala pengar men så är inte fallet. Det är Satoshi Nakamonto som är skaparen bakom Bitcoin och hans avsikt var inte att skapa en ny valuta. Innan han år 2008 lanserade Bitcoin informerade han om att han utvecklat ett Peer to Peer system för elektronisk valuta. Detta innebär ett system mellan användare istället för mellan användare och banktjänster.

Satoshi skapade ett ocentraliserat cash system. Ingen hade tidigare lyckats med detta trots upprepade försök. Grunden för kryptovaluta uppstod till följd med att Satoshi lyckades ta fram denna digitala lösning där användare delade mellan varandra istället för att de vänder sig till en central enhet.