Reparera Iphone och köp mindre nytt

Hur går det för Apple egentligen och hur kan du själv göra när du vill ha en fräschare mobil men inte har råd med att köpa en ny? Bland annat reparera och byta glas hos experter. Det sparar på miljön och din plånbok.

Du behöver inte köpa en helt ny telefon bara för att du tappat din nuvarande och skärmen gått i bitar. Du kan till exempel byta glas på iPhone 6s i Göteborg, och på flera andra ställen runt om i Sverige. Både prisvärt och snabbt. Det gör att du sparar pengar och tänker ett extra varv när det kommer till konsumtion och miljöpåverkan av denna. Det tar helt enkelt mycket mer resurser för att skapa en ny iPhone än vad det gör att laga en som fått en skadad skärm eller något annat som gör att du inte kan använda den. Trots att Apple själva förmodligen vill att du lämnar in din gamla mobil och köper en sprillans ny. De kör stenhårt på sin trade in-deal.

Hur går det för Apple?

Samtidigt är det mycket snack om vikande försäljningssiffror:

Apple uppger som bekant inte längre försäljningssiffror för Iphone och andra produkter, men det hindrar såklart inte analysföretag från tredje part att ta fram egna siffror – MacWorld.

I en artikel i Computer Sweden går det att läsa om hur smartphone-försäljningen går trögare än någonsin, med det värsta tappet på hela fem år. Tidigare år har Apple lyckats övertala konsumenter att hela tiden uppgradera sina mobiler, fast de gamla fungerar, för att försäljningen ska gå som tänkt. Men de senaste åren har uppdateringarna blivit färre – vilket visar sig i försäljningsstatistiken, som tyder på att försäljningen gått ner med hela 6,8 procent.