Rykten och nyheter

Hur många Iphone kommer lanseras nästa år, om vi får tro ryktet rätt? Snart blir det också lättare att reparera din Iphone, eftersom tydligare priser kommer sättas av Apple själva.

iphone-ska%cc%88rm-appar-smartphoneFör den som är ett riktigt Apple-fan är det  förmodligen roligt att veta att det förmodligen kommer lanseras hela tre Iphone 8-modeller nästa år, 2017. Det skrivs det om i Svenska Dagbladet och källorna tros vara läckta dokument som lite innan jul publicerades på nätet. Det som förvånar många är inte att det kommer lanseras en ny version av den omtyckta Iphone, utan att det tycks vara hela tre olika mobiler, inte två som vanligt.

Tre Iphone nästa år?

Men samtidigt är det svårt att avgöra om de läckta dokumenten faktiskt är äkta eller falska, autenticiteten har helt enkelt inte kunnat bekräftats av någon som är högre uppsatt på Apple. Faktum är dock att detta rimmar väl med tidigare lösa rykten kring just antalet modeller som kommer släppas samt att de läckta dokumenten kommer från en användare i Kina som tidigare har läckt riktiga dokument från just underleverantörer till Apple och deras verksamhet. Enligt dokumentet som denna gång är läckt kommer det lanseras en klassisk mobil som under de tidigare åren, en Iphone 8 och en Iphone 8 Plus som är en större variant. Men dessutom tycks det vara så att en extra ”toppmodell” kommer släppas – som nu går under ett kodnamn så fantasifullt som ”Ferrari”. Denna vip-mobil kommer till skillnad från de andra att ha en slags kantfri skärm i amoled. Förhoppningsvis gör detta att mobilen inte blir lika känslig och går sönder lika lätt, som tur finns det dock iphone reservdelar som en kan köpa till om det är så att mobilen trots allt inte klarar fallet ner i marken den där sjätte gången.

I MacWorld rapporteras det om hur det nu kommer bli tydligare priser gällande olika reparationer av Iphone. Det är Apple själva som kommer ta tag i det hela enligt artikeln, genom att rulla ut entydiga priser för olika reparationer av Iphone.