Smarta sätt att använda Siri

Det finns mycket som man som Iphone- eller Ipad-ägare kan använda Siri till. Det finns så många funktioner att det nog är få som använder alla, och vad man använder beror naturligtvis också på vad man har behov av. 

Iphones virtuella assistent Siri lanserades i oktober 2011, och utvecklas hela tiden. Siri kan besvara frågor från användaren, eller utföra många andra typer av uppgifter, via andra appar. Sedan september 2016 finns Siri också i Macos.Apple Siri

Siri har många smarta funktioner, men det är nog ingen som har koll på exakt allt som assistenten kan utföra. Även om du känner till några av de funktioner som vi går igenom i den här texten så finns det nog några som är nya.

Siri är långt ifrån perfekt, vilket gör att en del uppgifter utförs bättre manuellt. Men om man exempelvis vill ringa upp någon, i högtalarläge, är det bara att säga ”Hej Siri, ring XX med högtalare”, så utförs denna uppgift. Smidigt om man står i köket, med pajdeg på händerna, och kommer på att någon ingrediens till pajen är slut. Då kan man ringa sin partner och be hen köpa mer av vad det nu är som saknas.

Har man ingen partner kan man istället lägga in en påminnelse om att köpa ingrediensen senare. Säg ”Hej Siri, påminn mig att köpa smör när jag är i mataffären”.

Vem är det som ringer?

Du kan få Siri att berätta vem som ringer, om du har Ios 10 eller senare. Det är kanske inte en funktion som är så praktisk i alla sammanhang, men det finns andra lägen där det kan underlätta. Du kan i viss mån ställa in när Siri ska säga vem som ringer.

Så här gör du: öppna Inställningar på din Iphone, klicka på Telefon och sedan Tillkännage samtal. Där kan du välja mellan Alltid, Hörlurar och bil, Endast hörlurar eller Aldrig. Välj det alternativ som du tycker passar bäst.