Stöldskydd med GPS till båten

Med ny och smart teknik kan du se till att skydda din båt från att bli stulen.

På northtracker.com kan du beställa GPS-tracker som körjournal, stöldskydd, logistik och trafikledning eller för realtidsspårning i din vardag. Teknik när den är som bäst helt enkelt.

Smarta stöldskydd till båt, bil och motorcykel

Visste du att det är smidigt att använda GPS som stöldskydd, inte minst om du har en bil eller båt du verkligen inte vill bli av med. Du anger en så kallad säkerhetszon för din båt eller bil, och får sedan notis ifall denna lämnar zonen. Förutom bil och båt kan du även skydda motorcykeln, byggcontainrar med dyra verktyg och scootrar. Smart va? Dessutom hjälper det polisen att snabbt lokalisera ditt objekt när du anmält det stulet, och förhoppningsvis får du tillbaka det helt och oskadat.

Försökte simma iväg med båt i släptåg

I en artikel i SVT går det att läsa om hur en båttjuv försökte simma iväg från polisen, med den stulna båten i släptåg. Men efter lite drygt en timme i vattnet så kunde mannen fångas in och gripas på plats.

En annan tjuv som kunde gripas av polis var en man som stal en vattenskoter men som kunde spåras med hjälp av en GPS som satt på densamma. Polisen kunde alltså helt sonika spåra mannen och sedan lämna tillbaka vattenskotern till den rätta ägaren. Mannen som polisen grep hade även stulit en båt vid namn Silver Eagle och en cykel. Mer om det här.

Polisens egna hemsida går det att läsa mer om båtstölder och hur du som privatperson kan förhindra att sådana sker. Bland annat handlar det om att se efter varandras båtar i en gästhamn. Om du lämnar din egen båt en längre tid kan du med andra ord be någon att ha uppsikt över den och försöka hålla båten relativt ren. För att förhindra stölder tipsas det även om att märka motorn med både dold och synlig märkning.