Ta betalt med din telefon eller platta

Foodtruck i StockholmDet blir allt vanligare att vi köper och säljer prylar och tjänster av varandra. Samtidigt använder vi mindre och mindre kontanter. Därför ökar utbudet av lösningar för smidiga digitala betalningar, mellan privatpersoner och mellan företagare och kund.

Antalet egenföretagare i Sverige ökar hela tiden. Det beror på att allt fler av olika anledningar väljer att arbeta som frilansare. Den s.k. gigekonomin, som förklaras här, innebär att korta uppdrag, s.k. gig, ersätter långa uppdrag och heltidsanställningar.

Även den som har en heltidsanställning kan dock välja att arbeta på ett liknande sätt. Kanske har du som läser det här en gammal dröm om att driva ett kafé, en foodtruck, en butik eller en ateljé där du säljer dina alster. Du har kanske redan all utrustning du behöver för att kunna komma igång och ta betalt.

Det räcker nämligen med en smartphone eller en surfplatta, och kassasystemsmjukvara från Sitoo, för att du ska ha ett komplett kassasystem som klarar Skatteverkets krav. Det gäller oavsett om du vill driva en foodtruck eller en webbshop. Mer om Sitoo finns i den här filmen.

Att driva en foodtruck

Att vara sin egen är ofta ett hårt jobb, men många tycker att friheten gör det värt det. I den här artikeln berättas om hur det är att driva en egen foodtruck. Det kan vara svårt att få det att gå runt, men det finns också andra som har lyckats så bra att de köpt in flera bilar och konverterat till foodtrucks.

Om du själv är sugen på att prova om din idé, vare sig det är att sälja té eller rostade insekter, fungerar kommersiellt behöver du inte säga upp dig från jobbet. Du kan börja i liten skala, som de här killarna i Karlskrona, och skala upp din verksamhet om det går bra.