Undvik och lös dina iPhoneproblem

Det finns massor av problem och jobbigheter som kan uppstå med din iphone. Det finns tricks för att lösa dessa problem, samtidigt som det gäller att vara mer försiktig och undvika vanliga misstag.

I mobilen har du många digitala minnen och inte minst är det en hjälpreda i våra vardagliga liv. Därför är det extra jobbigt när det händer något med din iPhone, och det är inte alltid kul att behöva laga iPhone – men ibland måste man.

Garanti

Oftast så ska garantin gälla om din iPhone går sönder. Men, vissa tabbar kan ställa till det och göra så att garantin inte gäller. Om du har skadat din telefon utan att använda ett skal eller skydd eller om du köpt en laddare som inte är godkänd av Apple, så gäller inte garantin vid skada, läs mer på Nyheter24.

Lös saker på egen hand

Men det går också att lösa vissa saker på egen hand om din iPhone inte laddar. När en mobil plötsligt inte laddar längre så kan man testa ett par grejer själv innan man bestämmer sig för att kontakta en reparatör. I MacWorld tipsas det om att du ska börja med att starta om din iPhone, fungerar inte det finns det annat att gå vidare med. Kolla om sladden är inkopplad ordentligt, försök se om sladden eller laddaren är trasig eller städa ur kontaktuttaget försiktigt med en tandpetare. I värsta fall kan du behöva återställa enheten.

Framtidens mobilskärm?

Men för alla återkommande skärmkrossare kan en ny lösning vara här, nu finns en ny typ av mobilglas som är mycket tålig, skriver Metro.

”Nu kanske vi slipper krossade mobil displayer. Forskare vid Linnéuniversitetet i Växjö och Linköpings Universitet har nämligen tagit fram en ny mikrometertunn film som kan ge hårda ytskikt på smarta mobiler.”